Banaani Kalorit

Tweet

Banaani Kalorit ja Laihduttaminen

Banaani Kalorit 1

Banaanissa on moniin hedelmiin verrattuna melkein kaksinkertainen määrä kaloreita. Banaania käytetään myös useissa energiaa antavissa pirtelöissä, joten banaanin kalorit on siis syytä pitää mielessä.

Banaani on hyvä välipala, joka sopii välipalaksi milloin vain.

Se sopii myös laihduttajalle.
Banaanissa on hyviä hivenaineita, joita elimistö tarvisee.
Siinä on esimerkiksi C-vitamiinia ja B6-vitamiinia, kuitua, magnesiumia sekä runsaasti kaliumia. Banaanin sisältämä rasva on terveellistä, tyydyttymätöntä rasvaa. Energiaa banaanissa on noin 85 kcal/100 g.

Banaani kalorit

Energiaa banaanissa on siis noin 85 kcal/100 g.

Banaanin hyviä terveysvaikutuksia

Banaani sisältää paljon elimistölle hyödyllisiä ravintoaineita. Esimerkiksi sen sisältämät kalium ja magnesium auttavat vähentämään lihaskramppeja ja suonenvetoja.

Banaanin sisältämät kuidut puolestaan tasapainottavat suolen toimintaa ja rauhoittavat ruoansulatuskanavan toimintaa, joten siitä voi olla apua myös refluksia tautiin ja närästykseen.

Useat tutkimukset ovat selvittäneet banaanin mahdollisia terveyshyötyjä.

Archives of Internal Medicinessä julkaistu tutkimus on osoittanut, että kuitupitoisten ruokien, kuten banaanin syöminen ehkäisee sydänsairauksia. Sydämen terveyttä edistävät lisäksi banaanin sisältämät kalium, C-vitamiini ja B6-vitamiini.

Banaanin sanotaan lisäksi parantavan mielialaa ja tehostavan muistia, joten banaani on terveellinen hedelmä kaiken kaikkiaa.

Laihduttajan on kuitenkin otettava huomioon sen sisältämä kalorimäärä ruokavaliossaan.

Nauti banaania ennen treeniä antamaan energiaa tai treenin jälkeen palautumiseen.

Banaani Kalorit 2

lähteet: google

Banaani Kalorit 3