Laihduttajan ruokalista??

Laihduttajan Ruokalista Auttaa Pysymään Suunnassa

Laihduttajalle päivittäinen ruokalista on hyvä apuväline, jolla voi hallita syömistä. Kun ateriat on suunniteltu valmiiksi etukäteen, niin se auttaa pysymään laihdutus suunnitelmassa.

 

Laihduttajan ruokalista??Jos haluat aloittaa laihduttamisen, niin sinun ei tarvitse välttämättä aloittaa tiukalla dieetillä, vaan voit myös laihduttaa siten, että voit syödä melko normaalisti.


Itseasiassa pysyvä muutos ruokailutottumuksiin on paras tapa laihduttaa – sillä silloin painonpudotus on pysyvää!

Tässä on linkki (MeNaiset laihduttajan viikko), josta löytyy hyvä laihduttajan ruokalista, jossa on kerrottu koko viikon ateriat aamupaloineen ja välipaloineen.
Sieltä löytyy myös reseptejä ja ihania kuvia aterioista.


  • Myös kalorit on ilmoitettu, joten tiedät paljonko energiaa syömäsi ruuat sisältävät.
  • Ateriat on suunniteltu siten, että saat enintään 1500 kaloria päivässä ja samalla saat myös riittävästi kuituja ja proteiineja.

Voiko tällaisella 1500 kalorin ruokavaliolla sitten laihtua?

Kun otetaan huomioon, että aikuinen ihminen kuluttaa päivässä noin 1500 – 2000 kilokaloria pelkästään peruselintoimintoihin (lähde: diabetesliiton sivu), niin laihtuminen on todennäköisesti melko hidasta. Sinun on siis syytä myös harrastaa päivittäistä liikuntaa, jotta kulutat enemän kuin syöt. Tietysti sellainen henkilö, joka syö päivittäin paljon enemmän energiaa, kuin tuon 1500 kaloria – tiputtaa painoaan tällaisellakin ruokavaliolla todennäköisesti nopeammin, kuin jo muuten vähemmän ylipainoinen henkilö.

Myöskään lihominen ei ole todennäköista, kun syö ruokalistan mukaisesti.

Entä jos haluaa laihtua nopeammin tai on karppaaja?

Ruokalistassa on ruokia, joissa on viljatuotteita ja perunaa, joten karppaajan täytyy korvata hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet jollakin muulla. Esim. perunan voi korvata parsakaalilla tai kukkakaalilla. Karppaaja voi myös hyväksyä esim. aamupuuron hiilarit, mutta muuten välttää muita hiilihydraattipitoisia ruokia ja keksiä niiden tilalle jotain muuta.

  • Ruokalistasta on myös mahdollista karsia joitakin ruokia pois, esim. välipalojen pullat ja keksit voi jättää pois. Tällöin kalorimäärä putoaa.
  • Yksi mahdollisuus on myös korvata muutama välipala/ruoka viikossa ateriankorvikkeilla, esim easydiet tuotteilla.

 

Kaiken kaikkiaan Me Naisten lehden  laihduttajan ruokalista on ihan mukava lista/ohje viikoksi tai pitemmäksikin aikaa.

 

---