Nainen ja vihannekset

Laihdutus ja Ruokailuajat

Useat terveelliseen elämäntapaan ja terveelliseen ruokailuun liittyvät suositukset painottavat säännöllisiä ruokailuaikoja.

Samoin myös erilaisissa dieeteissä kerrotaan tarkalleen mitä ja milloin saa syödä.


Säännöllisillä ruoka-ajoilla on merkitystä moneen asiaan ja varmastikin säännöllinen ruokailu voi vaikuttaa myös painoon ja lihomiseen/laihtumiseen.

Nainen ja vihannekset

  • Nälkäisenä sortuu helposti herkkuihin ja voi myös syödä ruokailun yhteydessa enemmänkin kuin on tarpeen.
  • Nälkäisenä ei kannata mennä myöskään ruokaostoksille, sillä silloin tulee helposti ostettua erilaisia herkkuja – enemmän kuin olisi ostanut kylläisenä.
  • Säännöllinen ruokailu pitää myös verensokerin tasaisena, jolloin energisyys ja toimeliaisuus pysyy tasaisena.

Tunnettuahan on myös, että kun nälkäisenä syö paljon, niin sen jälkeen usein tulee myös väsymys. Tämän sanotaan johtuvan verensokerin nopeasta noususta?


Säännöllinen ruokailu on siis monellakin tapaa hyväksi, mutta onko sillä oikeasti merkitystä nimen omaan painonhallintaan?

Säännöllisen ruokailun vaikutuksista lihomiseen on tehty myös tutkimusta ja siitä voit lukea täältä – tohtori.fi

Löydökset osoittavat, että ateriaikojen rajoittaminen voi olla aliarvostettu keino auttaa ihmisiä torjumaan liikakiloja, tutkijat arvelevat.

Käytännössä tuntuisi kyllä siltä, että säännöllinen ruokailu ja sen vaikutukset ovat ihan selvä asia ilman tutkimuksiakin, mutta tutkimukset mahdollisesti antavat lopulta vastauksen siihen onko parempi syödä säännöllisesti vai silloin kun on nälkä, kun ja jos haluaa pitää liikakilot pois?  Mitä mieltä olet itse? Kommentoi.

 

---