Laihdutus

Laihdutus – Miksi Alkaisin Laihduttamaan?

Miksi alkaisin laihduttamaan?

Syitä alkaa laihdutus ovat yleensä terveys ja esteettiset haitat ja yleisesti ainakin terveyshaitat ovat tiedostettuja. Myös nykyiset kauneusihanteet vaikuttavat. Vaikka sanotaankin, ettei ulkonäöllä ole väliä, niin silti sillä on väliä …


Syitä laihdutukseen voi olla useitakin, tässä muutamia:

Laihdutus  - Ylipaino

  • Ylipaino
  • Terveydelliset syyt
  • Kaupasta ei tahdo löytyä sopivia vaatteita
  • Ihmissuhteet
  • Epävarmuus toisten ihmisten kanssa
  • Peilistä katsominen ei innosta
  • Halu olla normaalipainoinen

 

 

Lihooko ihminen luontaisesti?

Entisaikoina ihmisen oli järkevää syödä aina kun ruokaa oli tarjolla, sillä välillä ruokaa ei ollut. Ehkäpä tämän vuoksi ihmisille onkin kehittynyt kyky varastoida energiaa rasvan muodossa pahanpäivän varalle.

Myös makeanhimon sanotaan johtuvan siitä, että ihminen on aikojen saatossa kehittynyt tunnistamaan sellaisia ravintoaineita, joista saa helpoimmin energiaa. Samoin on rasvan laita – vaikka harvempi meistä nykyisin haluaa syödä valkeaa sianläskiä, suosimme ja pidämme usein enemmän rasvaisista ruuista, kuten jäätelöstä, majoneesista, rasvaisista salaattikastikkeista, jne…

Nykyisin elämme yltäkylläisyydessä ja on hyvin helppoa nauttia ruokaa tms. herkkuja enemmänkin kuin mitä kuluttaa. Niinpä ylimääräisiä kiloja kertyy ihmisille kuin huomaamatta.

Ihmiselle olisi kuitenkin terveydellisesti parasta olla suurin piirtein normaalipainoinen.


Muutama sana ylipainon terveyshaitoista

Laihdutus - Laihduttamaan
Ylimääräinen paino ja rasva elimistössä rasittavat monia kehon alueita. Verisuonet kalkkeutuvat liian rasvaisesta ruoasta, nivelet kuluvat ylipainon seurauksena, verenpaine nousee jne. Tällaisten asioiden vuoksi kannattaa aina alkaa laihduttamaan ja laihdutus sekä dieetit ovatkin aina muodissa.

Laihdutus nykyisin

Nykyisin on myös keksitty monenlaisia laihdutus menetelmiä, joten sinulla on todellakin paljon valinnanvaraa, kun alat laihduttamaan.

Vaikka sanotaankin, että vanha on parempi kuin pussillinen uusia, niin uusissa painonpudotusvalmisteissa on
nykyisin tuotteita, jotka ovat tutkittuja ja antavat hyvän tuloksen, jos vain seuraat ohjeita tunnollisesti, etkä
syö ylimääräisiä herkkuja.

Uusissa laihdutustuotteissa on usein sellaisia ainesosia, jotka auttavat hillitsemään makeanhimoa tai täyttävät vatsaasi kuiduilla, antaen kylläisyyden tunnetta.

Liikunnan merkitystä korostetaan nykyisissä laihdutustavoissa.

Syöminen ja syödyn energian määrä on tärkeää. Pitäisi syödä vähemmän ja kuluttaa enemmän!

Paljon erilaisia laihdutustuotteita – Miten valita paras?

 

 

Kun siis alat laihduttamaan, tutki ensin erilaisia laihdutus menetelmiä ja tuotteita. Valitse itsellesi sopivin laihdutus tapa ja aloita laihduttamaan, sillä siitä on sinulle hyötyä monessakin mielessä.

Olosi ja terveytesi paranee!

---