Lihottaako Iltasyöminen?

Lihottaako Iltasyöminen?

Lihottaako iltasyöminen?  –  Iltasyömisen vaaroista varoitellaan melkein kaikissa laihdutusohjeissa. Miten asianlaita oikein on?

Maalaisjärjellä ajatellen iltasyönnistä saa ylimääräisiä kaloreita, mutta entä jos pysyy kohtuudessa?  Nälkäisenä kun on huono nukahtaa.


Tämän videon lopussa puhutaan myös iltasyömisestä. Videossa myös muutamia muita mielenkiintoisia näkökulmia laihduttamiseen, kuten esim se, että suomalainen syö keskimäärin 7 kiloa suklaata vuodessa.

 

Vauva.fin keskustelualueelta löytyi myös mielenkiintoisia mielipiteitä siitä lihottaako iltasyöminen.  Esimerkiksi tämä:

Enemmän merkitystä on sillä, mitä syö ja kuinka paljon, kuin sillä mihin aikaan syö. Tosin on hyvä syödä tasaisesti pitkin päivää, koska helposti se iltasyöminen sitten riistäytyy käsistä jos on kauhea nälkä. Ja luulen, että iltasyöminen lihottaa siksi, että se harvoin on esim. kunnon ruoka tai vaikka salaatti ja rahka, vaan leipää kaikenlaisine herkkupäällyksineen, jugurttia, naposteltavaa.. ja sitä meneekin sitten huomaamatta paljon.


Jos ruuan laatu ja määrä on kunnossa, niin en usko että kellonajalla on ihan valtavaa merkitystä.
http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1369103/lihottaako_se_iltasyominen_vai_ei

 

Lue myös tämä

Ennen nukkumaanmenoa voi syödä pienen välipalan, mutta ruoan valinnan kanssa tulee olla erityisen tarkka.
Vääränlaisten ruokien syönti häiritsee untasi ja lisää päivän syötyjen kalorien määrää aivan tarpeettomasti. Tällaisia ruokia kannataa vältellä:
http://www.mtv3.fi/makuja/hyvaolo.shtml/valta-naita-ruokia-ennen-nukkumaanmenoa?1605825

 

Lihottaako iltasyönti ja iltapala?

Kaikki vaikuttaa, eli jos syöt vähemmän kuin kulutat, niin laihdut. Jos olet päivän aikana jo syönyt päivittäisen energiantarpeesi, niin illalla syömäsi kalorit ovat ylimääräisiä ja lihottavat.

Jos taas on ollut nälkäisenä päivän, niin illalla voi helposti syödä ikäänkuin vahingossa liikaa tai liian energiapitoisia herkkuja.

Nälän, liikunnan ja syömisen yhteensovittaminen on siis haasteellinen tehtävä.

Iltasyöminen ei siis välttämättä lihota, vai mitä mieltä olet?

 

 

---