Miten aloittaa laihdutus?

Miten aloittaa laihdutus?

Laihdutuksen aloittaminen tuntuisi nopeasti ajateltuna olevan helppoa, mutta ennenkuin aloittaa laihdutuksen kannattaa kuitenkin miettiä vähän aikaa miten aloittaa laihdutus.

Laihdutuksen aloittaminen on päätös, jonka monet ihmiset tekevät ilman etukäteissuunnitelmaa. Tästä syystä laihdutuksen aloittajat ajautuvat ennemmin tai myöhemmin usein siihen tilanteeseen, että he eivät saavuta painonpudotustavoitteitaan.


Vaikka aloittaisit esimerkiksi jonkun dieettiohjeen seuraamisen, sinun kannattaa lukea alla oleva artikkeli.

Miten Aloittaa Laihdutus?

Ennen kuin aloitat laihduttamisen, sinun pitäisi tietää missä tilanteessa olet nyt. Ensimmäiseksi sinun on punnittava ja mitattava itsesi tarkkaan, jotta voit vertailla laihdutustuloksiasi jatkossa.Miten aloittaa laihdutus?
Mittauksen jälkeen voit myös miettiä mitkä ovat tavoitteesi ja miten aioit saavuttaa ne.  Aluksi täytyy myös päättää mitä laihdutusmenetelmää aioit käyttää ja miten aioit lisätä liikuntaa. Kirjaa ne ylös. Kun tiedät mittasi, sinun tulisi laatia sekä lyhyen ajan tavoite, että pitkän ajan tavoite ja kirjoittaa ne ylös.

  • Lyhyen ajan tavoite voi olla esim. 0,5 kg painonpudotus 1 viikossa tai olet käynyt lenkillä joka ilta viikon ajan.
  • Pitkän ajan tavoite voi olla esim. olet pudottanut painoasi xx kiloa kuukaudessa.
  • Jos sinulla on vain pitkän ajan tavoite (tai epämääräinen pitäisi laihtua tavoite), voit päätyä lopettamaan tai muuttamaan dieettiäsi tai harjoitusohjelmaasi, varsinkin jos et näe edistystä. Mittaaminen ja punnitus auttavat sinua pysymään ´ruodussa´.

Lyhytaikaisilla tavoitteilla voit puolestaan saada onnistumisen elämyksiä nopeammin ja ne antavat sinulle potkua ja sinnikkyyttä jatkaa hyväksi havaitsemallasi tiellä, joka johtaa kohti pitkän ajan päämäärää. Tämä päämäärä voi olla esim. -laihdun niin ja niin monta kiloa.
Ruokapäiväkirjan pitäminen on erinomainen tapa aloittaa laihdutus. Se myös motivoi ja auttaa vähentämään turhaa syömistä.


  • Kun merkitset muistiin kaiken mitä syöt päivittäin, huomaat mitä syöt ja huomaat myös mitä ylimääräistä syöt.
  • Kun teet merkinnän jokaisesta pikkuleivästä ja jokaisesta herkusta, havaitset kuinka paljon syöt turhia herkkuja ja jatkossa sinun on helpompaa karsia turhat herkut pois.

Sinun pitäisi vähentää ja karsia kaikkea turhien kaloreiden syömistä ja yksi tärkeä asia on myös välttää energiapitoisia virvoitusjuomia. Niiden tilalla tulisi juoda enemmän vettä, sillä vedestä et saa turhia kaloreita ja vesi myös auttaa pitämään vatsasi täydempänä, jolloin syöt vähemmän. Juo siis vettä päivittäin runsaasti.

 

 

Laihdutukseen kuuluu myös liikunta, sillä kaloreita pitää kuluttaa enemmän, kuin syö.

  • Yritä lisätä päivittäisiin rutiineihin lisää liikuntaa, esim. edes pieni puolentunnin kävelylenkki. Älä myöskään käytä hissiä, vaan kulje portaita pitkin. Pyöräile työmatkasi.

 

Yksi hyvä keino on myös antaa itselleen palkinto, kun saavutat yhden lyhytaikaisista tavoitteista. Palkinto antaa motivaatiota jatkaa eteenpäin ja voit siis päättää jo heti laihduttamisen aloituksessa, minkälaisen palkinnon itsellesi annat, kun saavutat tavoitteen. Muista, että palkinto ei saa olla syömistä, eikä herkkua, vaan jotakin muuta kivaa. Esim. jonkin vaatteen osto tai elokuvat voivat olla hyvä palkkio.

 
On aina helpompaa saavuttaa tavoitteita, kun työskentelet jonkun toisen kanssa, joten jos sinulla on ystävä tai perheenjäsen, joka haluaisi laihtua, niin yritä värvätä hänet mukaan laihdutukseen.
Yhdessä voitte rohkaista ja sitouttaa toisianne jatkamaan laihdutusta.

 
Aloitatpa sitten valmiin dieetin tai dieettituote dieetin tai muun laihdutuskuurin, kannattaa ensin miettiä miten aloittaa laihdutus?

 

 

 

---