Miten Välttää Joulukilot?  – 7 Vinkkiä

Miten Välttää Joulukilot? – 7 Vinkkiä

joulumausteet-pxb

Joulukuu ja vuodenvaihde on aikaa, jolloin herkutellaan usein, sillä juhlapäiviä on paljon. Laihduttajan kannalta aika on siis varsin vaikeaa aikaa, koska kiusauksia riittää kotona ja ulkona. Joulutorttuja, suklaata ja muitakin energiaa sisältäviä herkkuja on tarjolla melkein kaikkialla.


Tässä muutamia pieniä vinkkejä, kuinka voit välttää joulukiloja.

  1. Muista, että kaikkea ei tarvitse ottaa lautaselle paljon. Ota vähän kerrallaan, kun kaikenlaisia herkkuja on paljon tarjolla. Maistele vähän kerrallaan ja katso, että et syö liian paljon.
  2. Syö vähäkalorisia ruokia enemmän. Suosi siis salaatteja ja vihanneksia. Vältä rasvaista kastiketta ja rasvaista kinkkua. Kinkun voi korvata vaikka porsaan ulkofileellä tai rasvattomalla kalkkunalla, joskin nykyisin kinkut ovat jo melko vähärasvaisia – vältä valkeaa rasvaa. Myös erilaiset smetana ja kermapitoiset kalojen ja rosollien kastikkeet ovat vältettävien herkkujen joukossa. Rosolliinkaan ei välttämättä tarvitse laittaa kermaa heti, vaan sen voi jokainen lisätä erikseen.
  3. Joulunajan herkut sisältävät usein myös paljon suolaa. Suola turvottaa ja nesteen kerääntyminen kehoon lisää painoasi nopeasti. Lisäksi janottaa, joten alkoholipitoisia juomia, kuten olutta tai viiniä voi tulla juoduksi enemmän kuin tarpeen. Tee siis itsellesi vähemmän suolaisia ruokia, niin juomia voi kulua vähemmän. Juo vettä energiapitoisten juomien sijaan.
  4. Osta myös terveellisiä ja vähäkalorisia tuotteita ja asettele ne hyvin esille, jolloin herkutteluhimon iskiessä voit helposti tarttua vähäkalorisempaan vaihtoehtoon. Jouluomenat ja mandariinit ovat parempi vaihtoehto kuin suklaiset joulukonvehdit.
  5. Syö vähemmän joulutorttuja ja pipareita. Joulutortut ja piparit sisältävät paljon rasvaa ja sokeria, joten niitä välttämällä vältät myös turhia kaloreita.
  6. Suklaan sijaan voit syödä hedelmiä. Nykyisin on paljon myös erilaisia kuivattuja hedelmiä, joita on mukava napostella suklaan sijaan.
  7. Tee ihania jouluisia salaatteja, joihin voit käyttää erilaisia joulunajan hedelmiä ja pähkinöitä.

 

joulutortut

Joulutorttujen lehtitaikina sisältää energiaa noin 380 kcal/100 grammaa, riippuen valmistajasta.

Joulu on kuitenkin perheen ja ystävien tapaamisen aikaa, joten herkkujen välttäminen on melkoisen vaikeaa. Muista kuitenkin, että hieman vähemmän on kilojen kannalta parempi vaihtoehto. Yritä pitää itsesi kurissa!


Älä unohda myöskään liikuntaa, yritä siis myös kuluttaa enemmän, jos olet syönyt enemmän!

Lähde lenkille tai ulos liikkumaan ystävien, lapsien tai vaikkapa koirasi kanssa.

 

Katso myös paljonko jouluherkut sisältävät kaloreita – jouluruokien kalorit

 

Yksinkertaisin ohje siihen miten välttä joulukilot on itsehillintä ja liikunnan lisääminen. Koska herkkuja on niin vaikeaa vastustaa, niin  kannattaa yrittää lisätä liikuntaa (välipäivinä siis liikkumaan!) ja muista ainakin lopettaa juhlakausi tammikuun alussa. Lopeta herkuttelu tammikuussa loppiaisen jälkeen ja aloita jälleen laihduttaminen ja ruokavalion kontrolointi, mikäli se pääsi hieman unohtumaan, kun joulun herkkuja oli niin paljon tarjolla.

---