Verensokeri mittari

Sopiiko Karppaus ja Diabetes Yhteen?

Joitakin aikoja sitten julkaistiin suomessa tehty tutkimus, jonka mukaan karppaajat voivat olla alttiinpia kakkostyypin diabetekselle, johtuen vähäisemmästä hiilihydraattien saannista.
Katso sivuillamme oleva postaus – karppaaminen ja diabetes

Nyt on kuitenkin tullut esille Ruotsalaisten tekemä tutkimus, jossa tutkittiin vähähiilihydraattisen ruokavalion ja vähärasvaisen ruokavalion vaikutuksia diabeetikon terveyteen. Tutkimus osoitti, että vähähiilihydraattinen ruokavalio ( jota myös karppaaminen on) on vaihtoehto vähärasvaiselle ruokavaliolle, jos sairastaa diabetestä.


Verensokeri mittari


Tutkijat toteavat, että vähähiilihydraattinen ruokavalio on sydän- ja verisuonitautiriskin kannalta turvallinen, ja se on kakkostyypin diabeteksen hoitoon hyvä vaihtoehto vähärasvaiselle ruokavaliolle.

Tästä tutkimuksesta kertoo vähähiilihydraattinen vuokavalio blogi.
Mikäli sairastat diabetestä ja haluat karpata, niin siitä kannattaa aina keskustella lääkärin kanssa.

Jos kuitenkin olet kiinnostunut miten sovittaa yhteen karppaus ja diabetes, niin kannattaa vierailla myös tuossa yllämainitussa blogissa, josta löytyy esim. linkki tähän ruotsalaisten tutkimukseen ja myös joitakin mielenkiintoisia artikkeleita diabeteksen ja karppauksen yhteen sovittamisesta.

 

 

---