Vähennä Vyötärölihavuuden Riskiä Ja Muitakin Laihdutus Juttuja

Vähennä Vyötärölihavuuden Riskiä Ja Muitakin Laihdutus Juttuja

ruisleipaa-pxb

Ruisleipä ja kuitupitoiset tummat leivät on todettu terveellisiksi jo aiemmin, mutta nyt tutkimuksissa on todettu, että tumma leipä voi vähentää myös vyötärölihavuuden riskiä. Lisää siis ruokavalioosi tummaa leipää ja vähennä vaalean leivän ja pullan kulutusta. Asiasta uutisoi Yle.


 

Suomalaistutkimuksessa havaittiin tumman leivän ja pohjoismaisista raaka-aineista koostuvan ruokavalion hyödyt.

Pohjoismaisista raaka-aineista koostuvaa ruokavaliota noudattavilla on 40 prosenttia pienempi vyötärölihavuuden riski, selvisi tutkija Noora Kanervan väitöstutkimuksessa.

Erityisesti runsaasti pohjoismaisia viljoja syövillä havaittiin vähemmän vyötärölihavuutta. Vyötärölihavuudesta puhutaan, kun vyötärön ympärys on naisilla yli 90 sentin ja miehillä yli 100 senttiä.

Viljoissa on matala energiapitoisuus ja niiden korkea kuitupitoisuus vähentää näläntunnetta. Mahdollisesti juuri tämä ehkäisee painon kertymistä. Via .yle.fi

 

Me laihduttajat usein katsomme kaupassa mitä elintarvike sisältää. Paljonko on rasvaa tai energiaa? Katso mitä tarkoittavat erilaiset asiat pakkauksessa.

 

Paljonko on vähärasvainen?

Elintarvikepakkauksissa vähemmän on usein enemmän. Vaan mitä light, kevyt ja vähä -väittämät kertovat todellisuudessa?

Vähärasvainen
Kevyt / Light / Energiapitoisuutta vähennetty
Rasvaton
Vähäsokerinen
Ei lisättyjä sokereita
Vähemmän suolaa / vähennetty suolaa
Voimakassuolainen
Kuidun lähde
Runsaskuituinen
Sisältää runsaasti kalsiumia (tai muuta kivennisainetta tai vitamiinia)


Via etlehti.fi

 

Uusi suomalainen suklaa tutkimus, jonka mukaan pieni määrä suklaata ei ole pahasta.

Tutkimukseen osallistujien määrä oli tässä tutkimuksessa aika pieni. Tumma suklaa on terveysvaikutuksiltaan parasta, mutta laihduttajan on syytä pitää mielessä, että suklaassa on paljon energiaa ja kaloreita, joten maltti on valttia suklaan syönnissäkin. Tämä on hyvä muistaa etenkin näin joulun lähestyessä.

Ravitsemustieteilijät selvittivät: Suklaata voi todella nauttia hyvillä mielin!

Helsingin yliopiston ravitsemustieteilijöiden tutkimus osoittaa, että suklaata voi nauttia kohtuullisesti hyvillä mielin.
Helsingin yliopiston Fazerin rahoittamana toteutettu uusi tutkimus osoittaa, ettei suklaan ystävien tarvitse luopua herkuistaan, vaikka tarkkailisivat terveyttään ja painoaan. Via www.voice.fi

Viikon paras laihdutusmotivaatio juttu löytyi Ilta-Sanomilta.

Hän on todella muuttunut!

Kati laihdutti 64 kiloa

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1288780597372.htmlViikon onnistuja Kokkolalainen Kati Jylhä pudotti yli 60 kiloa ja löysi vihdoin itsensä.

Kokkolalainen Kati Jylhä onnistui siinä, mistä kauan haaveili. Hän pudotti yli 60 kiloa ja löysi itsensä.

Via iltasanomat.fi

 

 

Jos kaipaat motivaatiota laihduttamiseen, niin ehkäpä tämä video antaa myös lisäpotkua laihdutukseen tai sen aloitukseen. Videossa on paljon kuvia ennen ja jälkeen laihtumisen.

 

 

---